четвер, 17 жовтня 2013 р.

Довідка, що підтверджує право навчатись на бакалаврській програмі. Nachweis der besonderen Universitätsreife

Nachweis der besonderen Universitätsreife - це довідка, що вимагається в австрійських університетах від абітурієнтів з країн, що не є членами ЄС. Ця довідка повинна засвідчувати, що диплом чи атестат, який ви отримали в Україні надає вам право вступати в університет для здобуття вищого наукового ступеня, ніж той, що ви вже здобули. Наприклад, якщо ви зараз навчаєтесь в школі і плануєте вступати в Австрію на бакалавра, то ця довідка повинна засвідчувати, що шкільний атестат, який ви отримуєте в УКРАЇНІ надає вам право вступати на бакалаврську програму в УКРАЇНІ, що за змістом відповідає тій програмі австрійського ВНЗ, до якого ви плануєте вступати. 
Теоретично цю довідку можна отримати ще навчаючись в школі, де підтверджуватиметься, що ваш атестат та екзамени ЗНО надають вам право вступати у ВНЗ в Україні на ту спеціальність, на яку ви хочете вступити. Проте, для австрійських ВНЗ цієї довідки скоріше буде не достатньо.
Щоб дізнатись більше про цю довідку та вимоги до неї, я опитала 5ох студентів з різних міст України, що зараз навчаються у Віденському університеті. Відповідно до їх досвіду, приймальна комісія Віденського університету вимагала, щоб студент/ка надали цю довідку у вигляді довідки з українського ВНЗ, де вони вже розпочали навчання на бакалаврській програмі, що в свою чергу дійсно буде доказом того, що атестат, який він/вона отримали в школі та сертифікати ЗНО були достатніми для того, щоб почати навчання на бакалаврській програмі.
Крім цього, для того щоб отримати студентську візу, потрібно що апліканту вже виповнилось 18 років. Тому, якщо ви плануєте вступати в Австрію одразу після школи, то можливо вам все ж потрібно буде чекати повноліття і, крім цього, для отримання довідки Nachweis der besonderen Universitätsreife доведеться почати навчання в Україні.
Для того щоб подивитись на приклад довідки та основні вимоги до оформлення, читайте статтю:
Довідка, що підтверджує право навчатись на магістерській програмі. Nachweis der besonderen Universitätsreife

Немає коментарів:

Дописати коментар