вівторок, 4 листопада 2014 р.

Найвигідніше сполучення Австрія-Україна ЧИ як долетіти до Києва за 35 євро?

Найбільшою проблемою, що стосується переїзду в будь-якому з напрямків є не сама відстань, котру потрібно подолати, а наявність митниці J. Якщо подорожувати наземним транспортом, то важко спланувати скільки точно часу займе поїздка, оскільки на кордоні можна провести більше часу ніж в дорозі. Тому, я надаю перевагу літакам. 
Якщо розглядати варіант Відень-Київ, то це дуже зручно, але й дуже дорого. Квиток в обидві сторони коштуватиме близько 400 євро.
Тому, можна знайти інший шлях, а саме через компанію WizzAir рейсом Будапешт – Київ. Якщо брати квиток завчасно (не пізніше ніж за 2 тижні), то можна купити його за 25-50 євро, якщо подорожувати тільки з ручним багажем. Додатковий багаж масою до 30 кг коштуватиме близько 20 євро.
З Відня до Будапешту можна добратись 3 шляхами:
Потягом oebb (близько 30 євро, нижче дивіться як можна схитрувати та платити вдвічі менше)
Автобусними лініями Eurolines (20 євро)
Автобусними лініями Orangeways (близько 14 євро).
Я зазвичай обираю третій шлях J і тому можу детальніше його описати.
Спочатку потрібно купити квиток на сайті orangeways. Автобус відправляється з Відня зі станції метро Praterstern (станція може змінбватись) та прибуває через 2.5 години в Будапешт на станцію метро Nepliget. Щоб дістатись до аеропорту, потрібно сісти в метро на станції Nepliget та доїхати до станції Kobanya-Kispest. Там потрібно сісти на автобус 200Е, який довезе вас до аеропорту. Щасливої дороги!!!!

Цікаво як можна добратись з Відня до Будапешту потягом за 15 євро? Цікаво те, що якщо купувати квиток на потяг в Будапешті в дві сторони (Будапешт-Відень, Відень-Будапешт) то він коштуватиме 30 євро і діятиме 3 дні. Так от, жителі Будапешту зазвичай купляють в обидва напрямки і потім продають віденьцям квиток за півціни. Форум, де можна знайти таких людей за посиланням. Мова форуму угорська, та думаю що за допомогою гугл перекладача ви знайдете потрібну інформацію. 

______

Була стаття корисною для вас? Якщо у вас є якісь коментарі/думки/побажання, будь ласка, коментуйте! Можете також запропонувати теми для наступних статтей. 

Читайте також: 
  • Оформлення візи для студентів – документи та роз'яснення

Немає коментарів:

Дописати коментар