пʼятниця, 1 листопада 2013 р.

Поради для студентів – як використовувати знижки на транспорт у місті.

Проїзний на всі види транспорту у Відні для студентів коштує 75євро в семестр. Проте, тут існують деякі нюанси.
Якщо ви вперше приїжджаєте на навчання близько за місяць до його початку та одразу ж зареєструєтесь в університеті та місцевому магістраті, то вартість проїзного становитиме 75 євро (оскільки для купівлі проїзного потрібно показати студентський та справку про реєстрацію Meldezettel). Проте, якщо ви приїдете одразу на початок навчання (відповідно 1 березня або 1 жовтня), то є ймовірність, що ви не зможете отримати Meldezettel та студентський цього ж дня, і тому вартість проїзного вже становитиме 150 євро). Тому зверніть увагу на це, перед плануванням подорожі.
Щоб не нести зайвих витрат на транспорт, раджу вам дотриматись таких кроків:
  1. Як тільки приїдете до вашого міста навчання купіть звичайний проїзний на тиждень. Не купуйте одноразових проїзних, оскільки процедура отримання студентського та прописки займе у вас мінімум 5 днів, а без них придбати студентський проїзний неможливо.
  2. Звертайте увагу на те, чи потрібно штампувати проїзні чи ні. Наприклад, проїзний на 24/48/72 години обов'язково потрібно штампувати. Проїзний на тиждень – ні. Повірте, що в Австрії перевіряють наявність проїзних (особливо це стосується міських електричок). Штраф становить 100 євро. Оскільки у самої був досить неприємний досвід спілкування з контролером на третій день після переїзду J, раджу все ж не їздити «зайцем».
  3. Далі виконати Крок 1 та Крок 2 , що описані за відповідними посиланнями, і тільки після того ви зможете завітати до wienerlinien, та придбати проїзний на весь семестр. 
Крім цього, в теплі пори року по місту можна хоч кожен день пересуватись на велосипедах, навіть якщо у вас його нема. У Відні частиною публічного транспорту є велосипеди Citybike. 
Велосипеди Citybike як частина публічного транспорту. 
Відень один із перших міст Європи, що запровадив систему міських велосипедів. В місті знаходяться близько 100 станцій CitybikeНаприклад, можна взяти велосипед на станції Stephansplatz, поїздити по місту, а повернути його на станції  SchönbrunnБіля кожної стоянки велосипедів знаходяться термінали, де можна за допомогою кредитної картки Visa, Master Card(не обовязково австрійської) або банкомат-картки зареєструватись і взяти в користування велосипед. Реєстрація коштує всього 1 євро. Перша година використання велосипеду є безкоштовною. Цікаво те, що можна покататись на велосипеді годину безкоштовно, потім залишити велосипед на відповідній стоянці, попити каву десь поблизу і через 15 хв знову взяти велосипед на наступну безкоштовну годину. І так доти, поки вистачить сил та наснаги :)

Читайте також про вигідні способи подорожування країною та закордон та про нічне таксі, яким можна безкоштовно скористуватись за допомогою проїзного.

Немає коментарів:

Дописати коментар