субота, 19 жовтня 2013 р.

Пошук житла в Австрії: гуртожиток

Спочатку детальніше розглянемо варіант гуртожитку. В статті Оформлення візи для студентів –документи та роз'яснення я вже писала про можливість оренди місця в гуртожитку та надавала список сайтів гуртожитків. Внизу цієї статті я знову навела цей список.
Якщо ви шукаєте місце в гуртожитку з України, то раджу починати  шукати відповідні варіанти хоча б за 3 місяці до запланованої дати поїздки. Зазвичай місця в хороших гуртожитках заповнюються за місяць-два до початку семестру.
Ціни на гуртожиток відрізняються. Є варіанти життя у кімнаті для двох (найдешевший), що становитиме від 200 до 300 євро (у Відні). Життя в одиничці коштуватиме більше – від 300 євро.
Більшості ВНЗ в Австрії не мають власних гуртожитків. Тому, гуртожитки, що є в списку нижче є або приватною власністю, власністю організацій, що підтримуються державою або державними. Якщо для вас важливим є вартість проживання, то раджу звертати на гуртожитки, що є частиною мережі гуртожитків певної організації (наприклад Öjab, home4students etc.).
Нижче, для прикладу, є фото гуртожитку Donaufeld та його кімнат, від організації Öjab. Внизу статті дивіться список основних організацій, що мають гуртожитки. 


Список посилань на сайти гуртожитків: 

Немає коментарів:

Дописати коментар