середа, 9 жовтня 2013 р.

Продукти харчування: де можна вигідно купити?

На перший погляд, для тих хто не з Києва J, продукти харчування у Відні можуть здаватись досить дорогими. Але як і в будь-якому великому місті у Відні є магазини та продукти «для місцевих» та магазини, де можна знайти «подешевше».
Хотіла б навести пару прикладів, як можна мінімізувати витрати на продукти харчування, але продовжувати їсти здорово і багато J
  1. Мало хто знає про існування VinziMarkt – магазину, де тим, у кого доходи є меншими ніж 900 євро на місяць (для студентів можна просто показати виписку із банку) можна придбати деякі товари, що вже скоро доходять (для австрійців це десь через тижні) до кінця терміну придатності, в три – чотири рази дешевше. Хліб там дають безкоштовно – такий собі Gratis. А інколи навіть безкоштовно можна взяти овочі та фрукти. Ідеальне місце для студента ! VinziMarkt є у Відні та точно в Граці. В інших містах він може бути представленим під іншою назвою, тому -  пошукайте.

  2. Наприклад, якщо зайти в Spar, то одразу здається, що все дорого. Проте, в таких магазинах як Spar та Billa, є продукція власного виробництва, а саме
  3. Spar Budget
    Під цими марками продаються не всі типи продуктів, овочів та фруктів, але основні . Наприклад, якщо звичайна банка оливкової олії 0,75 коштує від 5 євро і вище, то олія Spar – 3 євро. Ще деякі порівняння:
    Сир Philadelphia 1.6 євро – сир Spar 1 євро,
    Рис звичайний 2 євро кг – рис Spar 1 євро і т.д.
    Звичайно, у нас одразу виникає думка «тут щось не те, напевне використовують ГМО». Проте, в Австрії з цим дуже строго,  і хоч звичайно завжди є причина сумніватись навіть в австрійській якості, ми навіть досліджували явище продуктів Spar und Clever на парах, і виявляється, що дійсно за рахунок власного виробництва без дистибюторів можна добитись такого зниження цін.
  4. В розділі Цікавинки Відня я писала, про те як можна гарно провести час на станції метро Handelskai покатавшись на велосипеді та поївши овочів та фруктів. Ось посилання на статтю з вказаним місцем розташування ринку, де можна дешевше ніж в магазинах купити овочі та фрукти (наприклад, 1кг паприки– 1 євро і т. д).
Сподіваюсь ці поради  зекономлять вам пару євро на інші розваги J


Немає коментарів:

Дописати коментар