четвер, 3 жовтня 2013 р.

Довідка, що підтверджує право навчатись на магістерській програмі. Nachweis der besonderen Universitätsreife

Якщо  ви плануєте вступати до австрійського ВНЗ на магістерку, то довідка Nachweis der besonderen Universitätsreife повинна підтведжувати, що диплом бакалавра з вашої спеціальності, який ви отримали в УКРАЇНІ, надає вам право вступати на магістерську програму зі спеціальності (в УКРАЇНІ), на яку ви плануєте вступати в австрійський ВНЗ. Тобто, в австрійському ВНЗ хочуть перевірити чи надає вам право ваша попередня освіта на навчання на спеціальності, яку ви обираєте в Австрії. 
Розглянемо детальніше процедуру отримання даної довідки, якщо ви вступаєте на магістерську програму в австрійський ВНЗ.
В українських університетах, де є Міжнародний відділ, саме цей відділ повинен займатись наданням такої довідки. Проте, зазвичай в університетах не мають навіть уявлення про такий вид довідки, тому вам навіть доведеться самостійно створювати текст такої довідки. Текст довідки повинен містити таку інформацію (тільки прототип):

 «Ця довідка засвідчує, що ІПП була студенткою чьотирьохрічної бакалаврської програми з Економічної теорії в Національному університеті АААА в період з 1 вересня 20__ по червень 20__ (Диплом номер _____). ІПП виконала всі вимоги для успішного завершення бакалаврської програми з Економічної теорії, що надає їй/йому право навчатись на магістреській програмі з _______(тут зазначаєте програму на яку ви подаєте документи в Австрії)».
Основні вимоги до довідки: 
1.    Довідка повинна бути зробленою на офіційному бланку університету.
2.   Довідка повинна бути англійською або німецькою мовами. Якщо в університеті відмовляються підписувати і ставити печатку на довідці іноземною мовою, то можна зробити її і українською мовою, проте після цього обовязково зробити нотаріально завірений переклад. 
3.   Підписати довідку повинен голова міжнародного відділу. Якщо такого немає, то бажано отримати підпис самого ректора університету або його/її найближчого заступника. Після підпису повинні зазначатись посада осиби, що підписували довідку та його/її контактна інформація (бажано з номером телефону).
4.   Підпис голови міжнародного відділу чи ректора повинен бути завірений офіційною печаткою університету, котру зазвичай ставлять або в ректораті або в приймальній комісії (!Зверніть увагу, що печатки деканату буде не достатньо).

Немає коментарів:

Дописати коментар