вівторок, 17 вересня 2013 р.

Основні вимоги до абітурієнтів. Магістерські програми

Основною умовою для вступу на магістерську програму в однин з австрійських ВНЗ є успішне закінчення бакалаврської програми, що за змістом є принайнмі схожою на магістерську програму. Наприклад, я закінчила Києво-Могилянську академію з дипломом бакалавра за напрямком «Економічна теорія». До Віденського університету я вступила на спеціальність «Економіка підприємства» (Business Administration).
Оскільки, все ж існує різниця між бакалаврськими програмами в Україні та в Австрії, більшіть студентів отримують так зване Auflage (певну кількість предметів з бакалаврської програми, що необхідно «дослухати» під час навчання на магістерській програмі). Варто взяти до уваги, що на момент подання документів до австрійського ВНЗ вже потрібно мати диплом бакалавра!!! Кожен університет дещо відрізняється вимогами, але існує декілька універсальних. 
Отже, для подання документів на магістерську програму в австрійський ВНЗ, необхідно мати такі документи : 
  • Нотаріально завірена копія апостилізованого диплому бакалавра (див. Апостилізація та переклад диплому)
  • Сертифікат, що підтвержує володіння німецькою мовою не нижче рівня В2. Існують програми і на англійській мові, а також програми, що вимагають знання обох мов, що повинні підтвержуватись відповідними сертифікатами. Проте, існує можливість вступити до ВНЗ без відповідного знання мови. В такому разі студенту надається близько 4 семестрів для вивчення німецької мови. Студент відвідує інтенсивні курси при університеті. Вартість курсів становить близько 450 євро і студент займається в групі з іншими приблизно 20 годин на тиждень. Після закінчення рівня В2 студент повинен здати окремо тест, що підтвержує знання мови і тільки після цього зможе розпочати навчання в університеті.
  • Довідка з університету, де ви отримали ступінь бакалавра, що підтверджує ваше право навчатись на програмі тієї чи іншої спеціальності (Nachweis der besonderen Universitätsreife) (див. статтю Довідка, що підтверджує право навчатись на магістерській програмі. Nachweis der besonderen Universitätsreife)


Немає коментарів:

Дописати коментар